2024-05-23

A fitnesz edzés típusai

A fitnesz egy nagyon tágas fogalom, amelyben különféle típusú gyakorlatok egész sorát foglaljuk el az izmok különböző részeire. Az utóbbi időben divatos fitnesz gyakorlatok közé tartozik például az ABS, amely a hasizmok gyakorlására koncentrál. Megkülönböztetünk areoboxingot is, melynek fő előnye az általános állapot javítása. Ez a fitnesz és a harcművészetek kombinációja.

A rehabilitációs labdával végzett érdekes gyakorlatokat, amelyek a fizikai állapot javítását célozzák, fitballnak nevezik. A karcsúsítást célzó fitnesz gyakorlatok közül a step a legnépszerűbb. Ahogy az edzés neve is sugallja, itt egy speciális, lépcsőre emlékeztető emelvényen gyakorolunk, amit energikus ritmusban haladunk fel és le.

Ez lehetővé teszi a testzsír gyors csökkentését. További érdekes karcsúsító edzés a fitness jumping, ahol trambulint használnak, és a fittánc, ahol a fitnesz tánctechnikákkal párosul. A fitnesz olyan nyújtó gyakorlatok is, mint a nyújtás vagy a pilates, amelyek növelik testünk rugalmasságát, és lehetővé teszik annak rugalmasságának növelését.

Ne edz, táncolj!

A tánc népszerű szórakozás a nézők és maguk a táncosok számára egyaránt. Táncolhatunk párban vagy egyénileg. Annyiféle tánc létezik, hogy a lehetőségeink ebből a szempontból szinte korlátlanok. Így vannak olyan táncaink, amelyek statikusabbak, vagy dinamikusabbak, lassúak és dallamosak, és inkább aerobik.

Nehéz itt unatkozni, és nagyon könnyen találunk olyat, ami illik hozzánk és az aktuális hangulatunkhoz. Hány kalóriát veszítünk? A tánc egy igazán nagyszerű edzés, amely különböző izomcsoportokat foglalkoztat, és lehetővé teszi az egész test megjelenésének javítását. Mindez pedig a tánc másik pozitív erejéhez ad hozzá, nevezetesen, hogy milyen hatással van közérzetünkre.

Minél inkább zenére táncolunk, és a zene gyógyír a léleknek. És mivel sok tánc létezik, mint említettük, nem lesz nehéz megtalálni azt, amelyet kedvenc zenei műfajunk szerint adnak elő. A tánc mindezen előnyei mellett azt is érdemes megjegyezni, hogy pozitív hatással van testünk általános mobilitására.

Salsation vagy érzéki edzés

A salsation a fitnesz és a tánc kombinációján alapuló edzés neve. Ez egy nagyon változatos mozgásstílus, mert a világ különböző részeiből merít ihletet. A salsa és a flamenco, valamint a reggae elemeit egyaránt megtaláljuk itt. A zenével végzett gyakorlatoknak megvan az az előnye, hogy ezáltal jobban bele tudunk kerülni a ritmusba, és sokkal könnyebben ellazulunk, lazulunk.

A salsation ezért minden stresszes ember számára ajánlott edzésforma, aki egész nap mereven ül a számítógép előtt. A gyakorlatok célja nem csak az állapot és a megjelenés javítása, hanem a saját testtudat növelése is. A dél-amerikai zene lehetővé teszi az ellazulást és az érzelmek megjelenítését a mozgáson keresztül.

És ez egy olyan képesség, amelyről úgy tűnik, teljesen feledésbe merült Lengyelországban. Ezért a salsation olyan sláger a fitneszklubokban. Ötvözi az üzletet az élvezettel, megtanítja szeretni a zenét és a saját testedet, és lehetővé teszi, hogy kellemes légkörben dolgozz magadon. Természetesen, ha gyakorolsz – csak profi oktatóval.