2024-06-20

Az egészségért és a szépségért

A tartósítószerekben és ízfokozókban gazdag ételeket aligha nevezhetjük egészségesnek. Sajnos, ha felhagyunk a címkék olvasásával élelmiszervásárláskor, kicsi az esély a gyanús összetevők elkerülésére. Nagy mennyiségben elsősorban a magasan feldolgozott termékekben találhatók meg.

Ezért biztonságosabb, ha saját maga készíti el az ételeket természetes eredetű alapanyagokból. Az egészséget és a szépséget nagyrészt a szuperételek szolgálják majd. Ez az összetétele által meghatározott rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek neve.

Az olyan szuper termékek, mint a csírák, a kelkáposzta, a chia mag, a lenmag vagy az arónia, rengeteg vitamint, ásványi sót, rostot és sok más tápanyagot tartalmaznak. A napi étrendbe való beillesztésük, még kis mennyiségben is, nemcsak a jólét javítása formájában jár előnyökkel. Ezek a termékek sok irányba hatnak, tulajdonságaik közel állnak egyes gyógyszerekhez vagy kozmetikumokhoz. Nagyon sok van belőlük, így könnyen kiválaszthatja kedvencét.

Ízletes és egészséges

Az egészséges táplálkozást nem kell a kedvenc ízektől mentes termékekhez társítani. Az étrend megváltoztatásakor fontos, hogy a meglévő termékeket egészséges helyettesítőkkel helyettesítsd. Nem olyan nehéz manapság. Fontos szerepet játszik a természetes vitaminoktól és ásványi anyagoktól mentes feldolgozott élelmiszerekről való lemondás az otthoni, saját készítésű ételekről.

Ezen kívül szuperételeket is beletehetsz, amelyek fogyasztása kis mennyiségben is segít az egészséghez szükséges alapanyagok hiányának pótlásában. A népszerű és ízletes szupertermékek közé tartozik a köles, a brokkoli, az arónia és az avokádó.

Ezek egy részét, például a kölest, és különösen annak savtalanító tulajdonságait már régóta nagyra értékelik. A vitaminok és ásványi anyagok pótolhatatlan természetes forrása. Emiatt érdemes beiktatni az étrendbe. Ezenkívül a köles javítja az emlékezés képességét, köszönhetően a készítményben lévő magas lecitintartalomnak, és számos betegség kezelésében segít.

Egészség egy tányéron

A jó közérzet, a kiváló állapot és a szép megjelenés nagymértékben függ az étkezési módtól. A szakértők szerint a megfelelő étrend hosszú évekre az egészség garanciája. A menü minden változtatásánál figyelembe kell venni, hogy a szervezetet minden szükséges tápanyaggal el kell látni. Arányuk életkortól, nemtől, életmódtól és egészségi állapottól függ.

Egyes esetekben vitaminokkal kell segíteni magát tabletta formájában, de a jó forma fenntartásához a természetes formában lévők jobbak. A szuperételek számos, az egészség szempontjából fontos összetevő forrásai lehetnek. Ezek olyan termékek, amelyek többek között nagy mennyiségű antioxidánst, ásványi anyagot vagy esszenciális zsírsavakat tartalmaznak.

Rendkívüli egészségügyi tulajdonságaik miatt érdemes beiktatni őket a napi menübe. Nemcsak belülről erősítik a szervezetet, erőt adva a betegségek elleni küzdelemhez. Rákellenes tulajdonságokkal rendelkező összetevőket is biztosítanak. Sok nagyszerű termék van. A chia mag, a perui maca vagy a kókuszvíz csak néhány példa a külföldi eredetű élelmiszerekre.