2024-06-20

Gyakorlat túlsúlyos emberek számára

Az idő múlásával, a mozgásszegény életmóddal és a gyors nassolással, gyorsételekkel fizikai állapotunk jelentősen romlik, egészségünk már nem a legjobb. A mindennapok erőfeszítései és dolgai miatt elszalasztjuk azt a pillanatot, amikor néhány plusz kiló helyett több tucat felszedünk belőle. akkor mit kell tenni? Vesse bele magát az edzés forgatagába, zárja be magát az edzőterembe vagy nézze meg Ewa Chodakowska „Skalpel” című művét a nap 24 órájában?

Sokkal jobb megoldás azoknak, akik szeretnének valamit tenni a testükkel és egészségükkel a sportolás hosszú szünete után, a fokozatos és körültekintő testmozgás. Ha 3 év szünet után további 20 kg-mal kezdünk el futni, szinte biztos, hogy gyorsabban sérülünk meg az ízületekben, mint a felesleges kilók. Túl nagy teher a szervezetünk számára.

Mindenképpen érdemesebb olyan dolgokkal kezdeni, mint a gyorsséta, kerékpározás vagy úszás – olyan gyakorlatokkal, amelyek nem terhelik meg annyira a szervezetünket, de javítják az általános motoros képességeket és kondíciót. Róma nem egy nap alatt épült fel, és nem is lehet egy nap alatt fogyni és fogyni. Mindenhez idő és munka, valamint egy jól átgondolt terv kell. A kaotikus és impulzív tevékenység, beleértve a gyakorlatokat is, többet árt, mint használ.

Mi az az intervallum edzés?

Valószínűleg minden ember, aki arról álmodik, hogy felesleges kilogrammokat veszítsen, hallott már az intervallum edzésről. Azonban ezek az emberek nem mindegyike érti jól az ilyen képzés jelentését és elveit. Nos, ez egy edzés, amelynek célja az anyagcsere fokozása, hogy segítsen leküzdeni a felesleges kilogrammokat.

A titok abban rejlik, hogy a gyakorlatokat mindig más ütemben végezzük. Nos, először egy erős erőfeszítéssel kezdesz, némi sprinttel, majd egy könnyű kocogással, ahol elakad a levegő. Aztán újra sprint, ahol a legjobbat nyújtod, és még egy adag lassú kocogást. Ezek a kitörések idővel kisebbek lehetnek, de minél nagyobb a különbség, annál jobb. Ennek ellenére ügyeljen az egészségére! Ha rosszul érzi magát, azonnal hagyja abba.

Az intervallum edzésnek nem szabad túl hosszúnak lennie egészsége és fittsége érdekében. A legjobb körülbelül 15 perccel kezdeni. Ha úgy érzed, hogy idővel többet tudsz tenni, tegyél többet. Hiszen a lényeg, hogy időnként emeljük a lécet, és ne vessük bele magunkat azonnal a hatásokba. Idővel jönnek.

Érdemes rendszeresen tornázni!

Nagyon népszerűek az edzőtermek és a fitneszklubok. Sokan azt hiszik, hogy ez kizárólag a mai szép test kultuszának köszönhető. Az ilyen értékelés azonban nem helytálló, mert ezek olyan helyek, amelyeket rendszeresen látogatnak olyan emberek, akik éppen ezért szeretnének egészségesen élni és vigyázni a testükre. A rendszeres testmozgás jelentősen erősíti a szervezet immunitását.

Ráadásul ez megnehezíti a sérülést. Ráadásul sikerül megerősíteni az izmokat, rugalmasabb a test, és a sokat edzõ embernek általában igazán impozáns állapota van. A testmozgás azonban önmagában nem elegendő ezen hatások eléréséhez.

Ugyanilyen fontos a zöldségen és gyümölcsön alapuló egészséges táplálkozás, édesség nélkül (bár megengedheti magának, hogy időnként egy szelet csokoládétortát együnk, anélkül, hogy egészségünk vagy alakja veszélybe kerülne). Amint látja, tényleg megéri gyakorolni. A szép, sportos alak mellett egyszerűen boldog is leszel, mert a fizikai aktivitás során felszabadulnak a boldogsághormonok – endorfinok.