2024-04-15

Gyakorlat – miért érdemes úszni

Sokan elgondolkodnak azon, hogy olyan sportot válasszanak, ami jót tenne a szervezetüknek. Hiszen tudjuk, hogy az edzés megterhelheti szervezetünket. Emellett azt szeretnénk, hogy a képzés a legjobb eredményeket hozza. Ezért érdemes érdeklődni a vízi gyakorlatok iránt. Az úszással az élen.

Miért érdemel ennyire figyelmet ez a mozgásforma? Először is a vízben végzett mozgás a legbiztonságosabb szervezetünk számára. Nem terhelik az ízületeket, és még azok számára is lehetővé teszik a torna gyakorlását, akik napi szinten küzdenek valamilyen csont- és ízületi betegséggel.

Ez egy nagyszerű módja a testmozgásnak, még az idősek vagy azok számára is, akiknek valamilyen trauma volt a háta mögött. A medence további előnye, hogy különféle tevékenységeket végezhet a vízben: úszás: aerobik, pilates, de még jóga is. Ráadásul a medencében nagyon gyorsan égetjük el a kalóriákat, így ez az aktivitási mód valóban támogatja a fogyási tervünket.

Gyakorlatok a lábak számára

A lábgyakorlatok az egyik legnehezebb és legfárasztóbb gyakorlatok az edzéstervben. Minden gyakorlat több izomcsoportot érint, beleértve a comb és a vádli izmait is. A lábgyakorlatok elvégezhetők az edzőteremben speciális eszközökkel vagy otthon a rendelkezésre álló hely felhasználásával.

Könnyedén végezhet guggolást, egy lábon guggolást, kitörésből ugrást térd felemelésével, lábujjakra mászást, kitörést, emelvényen vagy hason fekve ugrást és lábemelést váltakozva, Az edzőteremben végezhetünk többek között terheléses felülések, erősítő gyakorlatok a comb- és vádliizmokra.

Emlékeztetni kell arra, hogy csak a rendszeres edzés hozza meg a kívánt eredményt. Fokozatosan növelnie kell a gyakorlatok gyakoriságát és intenzitását is, hogy elérje a prioritást. A lábgyakorlatok során a szervezet rengeteg kalóriát éget el, ami csökkenti a zsírszövetet, erősíti a hasizmokat és a gerincet, ezért nem szabad kihagyni egy ilyen fontos edzést.

Kardió gyakorlatok

A kardió gyakorlatok segítenek a karcsúsítóknak megszabadulni a felesleges bőr alatti zsírtól. Tökéletesek azok számára, akik csak most kezdik az intenzívebb edzéseket. Segítenek a zsírégetésben, ugyanakkor javítják állapotát és általános mobilitását.

Azonban, mint minden testmozgásnál, a kívánt eredmény eléréséhez kiegyensúlyozott étrendre van szükség. Ez az edzés állóképességet vagy aerob, és célja az anyagcsere sebességének növelése és a zsírszövet elleni küzdelem, miközben javítja a szervezet aerob kapacitását.

Előnye, hogy a berendezéssel és annak használata nélkül is elvégezhetjük. Az edzésterv legyen intenzív és rövid, de személyre szabottan és fizikai állapotának szintjéhez kell igazítani. A megfelelően végrehajtott edzés rövid időn belül kielégítő eredményeket hoz, amelyek – ami a legfontosabb – hosszú ideig tartanak. Ezek a gyakorlatok a túlsúly elleni küzdelem legjobb formája, mint például a futás, úszás, kerékpározás vagy kocogás.