2024-04-15

Miért érdemes glutaminnal kiegészíteni?

A glutamin egy aminosav, amely felelős az izomszövet felépítéséért az emberi szervezetben. Olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek támogatják az emésztőrendszert és az immunrendszert, valamint elősegítik a sebgyógyulási folyamatot. Tápanyagok és kiegészítők formájában kapható, és magát a glutamint is gyakran használják a sportolók, többek között szeretnének javítani az alakjukon. Érdemes azonban közelebbről is szemügyre venni, hogy megtudjuk, miért válik egyre népszerűbb, és érdemes-e egyáltalán használni.

Hogyan működik a glutamin?

Érdemes egy pillantást vetni a glutaminpótlás hatásaira és fontosságára. Minden a katabolikus folyamatokhoz kapcsolódik. Lényege, hogy izomszövet építésére használják, és fokozott fizikai megterhelés, stressz vagy különféle betegségek esetén jelentősen megnő a szervezet glutamin igénye.

Ha nem adják be megfelelő mennyiségben, akkor a szervezet egyfajta glutamin „készletet” kezd használni, amely az izmokban található meg a megfelelő működés érdekében. Ez olyan helyzethez vezethet, amikor a fokozott fizikai aktivitás ellenére az izomszövet növekedés helyett összehúzódni kezd. Ezt a jelenséget megfelelő glutaminpótlással kell megelőzni.

A glutamin hatása a fő oka növekvő népszerűségének. Jelenleg különféle változatokban és formákban kapható, főleg sportolóknak szánt kiegészítőként. Az SFD áruházban megtalálható például a glutamin különféle ízvilága, így mindenki a saját ízlése szerint állíthatja be a kondicionálót.

A glutamin hatása a szervezet immunitására

A glutamin az immunrendszerre is pozitív hatással van. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy energiát ad át a szervezet immunitásáért felelős sejteknek, beleértve A fehérvérsejtek stb. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ha a glutamint nem megfelelő mennyiségben biztosítják, amikor megnövekszik rá a kereslet, előfordulhat például izomsérülés vagy az immunrendszer általános állapotának romlása. rendszer.

Milyen további előnyei vannak a glutamin használatának?

Érdemes megvizsgálni a szervezet megfelelő mennyiségben történő glutamin bevitelének egyéb előnyeit is. Az immunitásra gyakorolt ​​pozitív hatása mellett érdemes megjegyezni a következő pozitív hatásokat is:

  • a belek általános állapota,
  • izomszövet növekedés,
  • támogatja a glikogén regenerációs folyamatait.

Ezek a legfontosabb előnyök, amelyek a megfelelő glutaminpótlásból származnak. A kortizol (az ún. stresszhormon) szintjének csökkentésére gyakorolt ​​közvetett hatása is kimutatható. Mindezek az előnyök arra a kérdésre is választ adnak, hogy miért használják egyre többen a glutamint.

Közvetetten hozzájárult számos glutamint tartalmazó tápanyag és étrend-kiegészítő létrehozásához is. Sőt, a dedikált termékek különféle ízekben kaphatók, és egyéb értékes tápanyagokkal is kiegészítve. Ez meglátszik például az SFD áruház kínálatában, amely számos tápanyagot és étrend-kiegészítőt tartalmaz, nemcsak glutamint tartalmaz, hanem nagyszámú különböző, egyéb értékes összetételű készítményt stb.