2024-07-14

További érdekes tréning, mit kell tenni, hogy ne unatkozzon

Van valami mód arra, hogy egy kicsit más szintre emeld az edzésed? Biztosan így van. Érdemes átgondolni, mit tegyünk, hogy a futás valóban érdekes és egyben hatékonyabb legyen. Az ilyen képzések természetesen változatosak lehetnek. Mit kell tenni ebben az esetben.

Hangoskönyvre érdemes fogadni a hosszabb futóedzéseken. Feltölthetsz olyan dalokat, amelyek lendületet adhatnak. Érdemes azonban fogadni a hangoskönyvre is. Töltsd fel kedvenc könyvedet vagy egy érdekes cikket.

Főleg most télen érdemes elliptikus cross trainert választani. Tévézés közben egyszerre hallgathatod a híreket, hallgathatod a sorozatokat és egyben modellezheted saját testedet.

A változatos futás minden bizonnyal érdekesebb tereppályák. Érdemes változtatni a szokásaidon. Ezúttal érdemes a tóhoz vezető futást lecserélni az erdei futásokra.

A nagyobb csoporttal való edzés minden bizonnyal vonzóbb lehet. Egymás motiválása, valamint a kollektív eredmények ellenőrzése.

A leggyakoribb kifogások az edzés megkezdése előtt

Minden bizonnyal mindegyikőtöknek volt vagy szembesült kifogásaival az edzés előtt. Érdemes megismerkedni vele és utánajárni, hogyan lehet minimalizálni, hogy valóban beinduljon az edzés. Egy nagyon népszerű mondás lehet, hogy fáradt vagyok vagy fáradt. Ennél nagyobb baj nem is lehetne. Ilyenkor érdemes reggel elkezdeni az edzést. Mindenkinek ugyanannyi nap áll a rendelkezésére, ezért érdemes edzeni, ahelyett, hogy valami könnyebbet, azaz a tévé előtt fekve válasszunk.

A második nagyon gyakori kifogás minden bizonnyal az, hogy valaki szégyelli a külsejét és azt, hogy vannak felesleges „oldalai”. Különösen ebben az esetben motiváltabbnak kell lennie, hogy valóban a megfelelő módon kezdje el a fizikai tevékenységét, és sokkal könnyebbé tegye a kalóriaégetést.

Mostanában egyre népszerűbb kifogás lehet, hogy az emberek nem szeretnek sportolni, mert nem akarnak túl erősek lenni. Ez nem igaz. Ne törődj ezzel. Ahhoz, hogy ilyen szilárd alakot kapjon, valóban több éves gyakorlásra és gyakorlatra van szüksége.

Miért nem hatékony a képzés?

Az edzés eredményességének eléréséhez folyamatosan motiváltnak kell lennie. Mindezt azonban nehéz lehet fenntartani, ha nem igazán veszünk észre túl sok eredményt az elvégzett gyakorlatokból. Érdemes elolvasni a cikket, és megtudni, miért nem látszanak az edzéshatások.

Senkit sem kell emlékeztetni arra, hogy edzés után megfelelően regenerálódni kell. Egyik edzés a másik után nem hajtható végre. Adnia kell egy kis időt a szervezetének a regenerálódásra. A heti 6-szori megerőltető edzés nem biztos, hogy túl sok eredményt hoz. Az edzés utáni megfelelő regeneráció lehetővé teszi a pihenést és a fáradt izmok újjáépítését.

Az unalmas edzésekre nem lehet büszkének lenni. Idővel az izmok megszokhatják ugyanazokat a gyakorlatokat. Az edzéskészletet a ciklus vége után érdemes megváltoztatni. A képzést a konyhában kell elkezdeni. A megfelelő étrend az alapja a magas eredmények elérésének. Az egészségtelen ételeket egészséges ételekkel kell helyettesíteni.